Waar staan wij voor?

Thuisverpleging en complementaire zorg: Verpleging, begeleiding voor hoogsensitiviteit en opleidingsinstituut voor zorgverstrekkers.

Als team willen we samen gaan voor een beter wel-zijn zowel voor de patiënt als voor de naaste omgeving/ familie. Vooral comfort, begrip en erkenning aanbieden daar waar nodig. Aangezien iedereen uniek is met unieke behoeftes en verlangens.

CHR 1378
gezondheid

Verpleging als Totaal Zorg

Het gaat niet alleen om de verzorging van het fysieke lichaam. Het is veel meer o.a. emotionele, intellectuele en zeker ook spirituele zorg!

Emotioneel: de pijn en het verdriet dat gepaard gaat met ziek zijn of dat vooraf ging aan de ziekte! Misschien is dit mede de oorzaak van het on-wel zijn! De processen in het leven zorgen voor de nodige littekens. Mag hierbij stilgestaan worden? Hier mag erkenning aangegeven worden. Op vraag geven we hier dan ook aandacht en ruimte voor.

Intellectueel: kennis en wijsheid meegeven, datgene wat aanzet tot zelf verantwoordelijkheid nemen voor eigen gezondheid! Dit zijn we niet gewoon. Meestal wordt er voor ons beslist! Ben jij te onwaardig om je eigen lichaam waar te nemen, te voelen? Wat klopt voor jou? Leren luisteren naar jouw innerlijke autoriteit! Luisteren naar jou gevoel en hier ook durven voor kiezen!

Spiritueel: De manier waarop iemand echter al dan niet zingeving vindt, hebben natuurlijk een grote impact op ieder zijn gezondheids- en behandelingsproces. Reden te meer om spirituele zorg te integreren in totaalzorg. Op internationaal, wetenschappelijk niveau wordt spiritualiteit breed omschreven: een balancerende dimensie van het menselijke leven die rekening houdt met de manier waarop personen betekenis, richting, authenticiteit en transcendentie ervaren en de wijze waarop ze zich verbinden met andere, het moment, zichzelf, met de natuur, geloofsovertuiging, waarden, tradities enz…. door aandacht te geven aan de kwetsbaarheid, de eindigheid, maar ook met de volheid van het bestaan, worden mensen spiritueel aangeraakt door onze manier van werken.

We zoeken samen naar de onderlinge oorzaak en betekenis van het on-wel zijn. Soms kan een spiritueel inzicht zoveel meer betekenen, het inzicht kan de angst en zelfs de pijn van ons lijden verzachten. Waardoor we terug op een hogere frequentie mogen navigeren en een hogere frequentie betekent ook ons zelfhealingsvermogen activeren! Of soms innerlijke rust ervaren bij de overgang. En dat het een normaal gegeven in de cyclus van ons menselijk bestaan mag zijn.

CHR 1290

Daisy Vandeweyer

Ik heb mijn opleiding Psychiatrische verpleegkundige afgerond in 2001.

Hierna ben ik enkele jaren werkzaam geweest op een opname dienst psychosezorg.

Waarna ik me 15 jaar geëngageerd heb op een kinderdienst met jongeren met verschillende psychische noden.

Hierbij heb ik veel ervaring opgedaan in het omgaan met noden van cliënten.

Hoe geef je ieder ruimte om zichzelf te mogen zijn en kan ieder erkenning krijgen voor wat hij/zij doormaakt?

De laatste jaren ben ik een nieuwe weg ingeslagen en heb ik kennis gemaakt met het thuis verplegen van cliënten. Om dit vanuit mijn hart te mogen doen en mensen te begeleiden/coachen met wat men tegen komt in het leven geeft me voldoening. 

Specialisaties: Wondzorg, Stervensbegeleiding en complementaire zorg en onze handen zijn goud waard!

Extra: Coaching, Familieopstellingen, Energy-Flow, Bach Bloemen Remedies, Access Bars.

CHR 1289

Gerda Husson

Van opleiding ben ik ziekenhuisverpleegkundige en afgestudeerd in 1986 en als docent is mijn opleiding afgerond in 2010.

Ondertussen heb ik meer dan 30 jaar ervaring als verpleegkundige en ongeveer 25 jaar als coach en docent in Wel-ZIJN en gezondheidzorg.

 Mijn hart trekt mij steeds terug naar het veld, elke patiënt is een unieke uitdaging, als mens, als uniek individu en zijn zorgen omtrent Wel-ZIJN.

Specialisaties: Wondzorg, Palliatieve en Complementaire zorg en onze handen zijn goudwaard!

EXTRA: Coaching, Human design, Bach Bloemen Remedies, Energy-Flow, Access Bars en Jaaropleiding GH13dimensions – zelfhealingstechnieken.  Opvraag geef ik korte opleidingen: Human Design, Bach Bloemen Remedies, Energy-Flow,  5 elementenleer,  meridianen, magneettherapie, enz… 

CHR 1450

Kelly Clonen

Afgestudeerd als algemeen ziekenhuisverpleegkundige in 2014 en referentieverpleegkundige palliatieve zorg bijgeschoold.

Aan de slag geraakt in algemeen en chirurgisch dagziekenhuis te Turnhout, aansluitend het operatiekwartier op beide campussen van het ziekenhuis van Turnhout gewerkt.

In verschillende domeinen in de zelfstandige thuisverpleging gewerkt. Tot op heden werk ik in het ziekenhuis van Geel en vul ik aan met zelfstandige thuisverpleging. Verlenen van integrale zorg en net als verpleging is Shiatsu een onderdeel van mijn passie!

 

 

MET HART EN ZIEL WILLEN WE GRAAG BEIDE STELLINGEN INTEGREREN NAAR EEN VERHOGING VAN HET COLLECTIEVE WELZIJN.

 

Scroll naar boven