Blog

Ken jij de unieke blauwdruk van je Kind?

rave

Human Design

Hoe kan ik mijn kind en mijzelf – als ouder – beter leren begrijpen ?

Hoe kunnen we naar onze innerlijke autoriteit leren luisteren?

 

Woensdag 15 september om 20u gratis zoom

 

Kinderen hebben een beetje hulp nodig om zichzelf te leren kennen en te blijven. Meestal gaan we ons als ouder of als leerkracht focussen op datgene wat niet goed lukt. Het is de bedoeling dat we ons door de kennis van deze blauwdruk gaan focussen op hun talenten.

Kinderen houden ons dikwijls onbewust een spiegel voor. Zo krijgen wij ook de kans om onze eigen unieke blauwdruk te gaan leven in plaats van een masker te dragen. Zij zetten ons aan tot transparantie.

We gaan door de kennis van hun blauwdruk ook begrijpen waarom ons  kind welbepaalde, mogelijk onaangename, karaktereigenschappen vertoont: waarom ze slecht slapen, wenen, angstig, koppig, boos of net heel aanhankelijk zijn, enz…

Het is zeker niet de bedoeling om weer een labeltje te plakken op ons kind, het is de bedoeling om hierdoor net meer inzichten te krijgen in ons kind, en dus ook meer begrip. Vanaf nu mag ieder– en dus ook ons – kind uniek zijn!

Voor mij en mijn dochter was Human Design een geweldig hulpmiddel toen mijn kleinkind Joya, een huilbaby, werd geboren. Dat was een heel vermoeiend tijd voor mijn dochter en ook voor mezelf. Joya is als Projector heel hooggevoelig en daardoor geen doorsneekind. Slechts 20% van de bevolking zijn projectors.

Projector: Een projector heeft geen eigen aanmaak van energie. Hierdoor is de projector afhankelijk van de energie van anderen. Bovendien gaan ze dikwijls de energie van anderen of van de groep uitvergroten.

Dit type heeft een heel open houding in het contact naar de andere, ze zijn totaal gefocust op de anderen. Dit maakt dat ze de andere enorm goed kunnen aanvoelen. Ze proeven als het ware even van de andere.

Wie ben jij? Wat zijn je talenten? Zien zij je ware ik? Voelen zij je emoties aan?

Ben jij bijvoorbeeld verdrietig, worden zij ook verdrietig of voelen zij jouw verdriet. Is de andere vrolijk, dan gaan ze ook mee in jouw vrolijkheid. Heb jij als ouder veel zorgen aan je hoofd, dan kan het goed zijn dat je kind een druk in zijn of haar hoofd voelt, om zelfs niet te zeggen dat het jouw hoofdpijn waarneemt, waardoor het lastig wordt. Zijn ze in een heel drukke omgeving, gaan ze druk en overprikkeld reageren. Ze krijgen al die prikkels niet verwerkt en worden lastig. De enige oplossing voor hen is dan de omgeving verlaten of energetisch uitzuiveren.

Projectors zijn geboren leiders. Zij gaan uit van de kracht van het collectieve, van verbondenheid. Ze weten perfect wie waar past in hun organisatie en zetten hen op de beste plek, daar waar hun talenten het best tot uiting komen en zij hun beste bijdrage kunnen leveren. Projectors dienen door hun omgeving erkend en uitgenodigd te worden.

Wanneer Joya ‘s nachts heel onrustig sliep en veel wakker werd, ontdekten we dat mijn dochter in een piekerfase zat. Wanneer de oorzaak werd aangepakt, sliep Joya terug rustig. Bij de minste energetische onbalans in haar omgeving gaat zij zelf uit balans en verwoordt zij dit als “ik heb buikpijn” of “ik heb pijn in mijn benen”.

Generator: Generator-kinderen zijn de enigen die hun eigen energie aanmaken als ze datgene doen wat ze graag doen. Vandaar is het heel belangrijk dat ze zichzelf goed kennen en op hun buikgevoel beslissingen gaan nemen. Hun sterk buikgevoel toont zich in of wordt vertegenwoordigd door een ‘aha’ of een fysiek gevoel in hun lichaam.

Mijn dochter navigeert zo op haar buikgevoel. Wanneer mensen iets positiefs of juist  zeggen, krijgt ze een goed gevoel in haar buik. Klopt het niet, dan trekt haar buik samen. Ik stelde haar als puber steeds ja/neen-vragen waarop zij reageerde vanuit haar innerlijke autoriteit. Het is heel moeilijk om niet naar dat stemmetje in je hoofd te luisteren dat zegt: “Dat kan toch niet waar zijn, stel dat…? ”Meestal handelen generators te snel of zijn ze ongeduldig omdat ze niet luisteren naar hun innerlijke buikrespons. Mijn kleinkind Jayda van anderhalf jaar is een zeer krachtig bewuste generator die al heel duidelijk haar buikgevoel volgt. Dit merk ik aan, hoe ze alles aanpakt! Voorzichtige stappen zetten, dadelijk laten merken wanneer iets niet goed voor haar is, enz…

Manifestor: Dit is zeker niet het gemakkelijkste type. Manifestors laten zich niet aansturen, wat ouders een onzeker gevoel geeft. Ze zijn zeer wilskrachtig en houden van vrede. Als het hen niet voor de wind gaat, worden ze boos, zelfs heel boos!  Men dient deze kinderen te leren initiëren, zodanig dat dit hun impact op de omgeving verzacht.

Reflector: Eén op honderd zijn reflectors, ze hebben geen enkele centra ingekleurd, waardoor zij volledig openstaan voor hun omgeving. Dus hun omgeving is heel belangrijk en bepalend voor hun persoonlijk welzijn. Hen opjagen werkt niet. Ze hebben veel tijd nodig om beslissingen te nemen en wachten best een maancyclus af voordat ze beslissen. Verwacht dus niet te snel reactie van hen en probeer dit te respecteren. In de juiste omgeving kan het helpen om te praten met anderen om zo de voor en contra’s af te wegen om zo uiteindelijk tot een weloverwogen oprecht besluit te komen. Ze kunnen teleurgesteld of net heel verwonderd reageren.

Mijn zoon is een reflector, wat niet eenvoudig was. Ik kreeg echt geen hoogte van hem tot ik te horen kreeg dat hij een reflector was en ik me ging verdiepen in dit uitzonderlijk type. Zo ging ik hem meer begrijpen! Het is nu heerlijk om zijn verwonderde blik te ontmoeten.

Wens je meer te lezen, filmpjes te bekijken over deze types?

Wens  je kennis te maken met jouw gratis blauwdruk?

Volg dan een gratis zoomsessie op woensdag 15 september omstreeks 20 uur?

Inschrijven kan via de website www.gerdahusson.be waarna je de zoomlink  krijgt toegestuurd!

Wat voor prachtige mogelijkheden mag het jou en je kind geven?

Stap uit je comfortzone en ga voor innerlijk rust.

Scroll naar boven