Ik ben wie ik ben…

Verpleegkundige, docente en energetisch therapeute met meer dan 23 jaar ervaring

gerda husson
gerda husson

Laat ik me even voorstellen

Mijn naam is Gerda Husson. Ik ben een dankbare moeder van twee kinderen en grootmoeder van twee kleinkinderen. Mijn kinderen én kleinkinderen zijn allen hooggevoelig, hoogsensitief. Gelukkig gebruiken mijn kinderen hun hooggevoeligheid ondertussen als talent. Daar ben ik trots op want dat is niet altijd even evident. Zo is elke generatie uniek en anders! Ook bij mijn kleinkinderen heb ik zelf nog heel veel mogen onderzoeken en daaruit heb ik vele kwaliteiten mogen leren…en dat doe ik nog steeds! 

Als energetisch therapeute sta ik in verbinding met mijn unieke innerlijke Ik, mijn onderbewustzijn en Hogere Zelf om zo op zielenniveau te communiceren. Vanuit mijn kennis, persoonlijke levenservaring en hooggevoeligheid heb ik geleerd om liefdevol in het 5D-bewustzijnsveld te werken, een zeer krachtige en unieke tool. Samen met mijn Hogere Zelf en het onderbewuste van de cliënt kan ik op vraag snel efficiënte resultaten bereiken in body, mind, energy en soul. 

Als hoogsensitief persoon en therapeute nam ik mijn hele leven lang al allerlei toevalligheden waar. Ik kon niet anders dan deze te onderzoeken en aan te pakken. Deze zoektocht naar mezelf en mijn doel bracht me stress, frustraties, mooie momenten maar ook fysieke klachten. Bovenal zetten die gebeurtenissen me aan tot handelen.  Op deze manier heb ik een behoorlijk pittig traject afgelegd op persoonlijk, emotioneel, relationeel, spiritueel en financieel vlak.

gerda husson
gerda husson

Ontdekking van mijn talent

Door de toevalligheden waar te nemen en aan te pakken, heb ik mijn eigen talenten mogen ontdekken en ben ik daarin de laatste jaren zelfs nog enorm gegroeid. Op die manier heb ik mijn eigen methode uitgewerkt om ook andere mensen buiten mezelf te begeleiden. Zo begeleid ik hen om zichzelf, met hun talenten, doel of weten te ontdekken en aan te pakken. In workshops en opleidingen worden deze zelfhelingstechnieken aangeleerd. 

Vanuit mijn pure en unieke talenten ga ik snel naar de kern van het onderliggende probleem. Zo kan het probleem, de vraag of de oorzaak aangepakt worden en dit op een ander en hoger niveau dan het level waarop het is ontstaan. Het genie Einstein zei immers: “Je kunt een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt.” 

Ontdek Gerda’s persoonlijke traject! Dat leidde in 2000 tot de opstart van To Be Steps …

Alles begon op mijn 16-jarige leeftijd. Althans… zo dat dacht ik er altijd over. Maar later bleek ik echter op mijn 12  jaar te zijn aangerand. Ik heb dit onbewust volledig onderdrukt maar ik heb dus wel een posttraumatisch stresssyndroom opgelopen! 

Omdat het te moeilijk was om dagelijks van en naar school te rijden door de moeizame verbinding, verbleef ik tijdens de week op internaat. Op kostschool, zoals men dat noemde. Echter, ik voelde me heel onzeker en vooral ongelukkig op de kostschool. Ik voelde me er totaal niet veilig! Op school werd ik geplaagd door pesterijen, maar ik was te trots om dit te uiten. Door mijn eigen onzekerheid maar ook door mijn angsten verloor ik bovendien mijn jeugdliefde. Ik bleef achter met veel verdriet! 

Als gevolg van die onzekerheid, die angsten en het verlies van mijn vriendje kreeg ik heel veel last van acne en werd daardoor nog introverter. Toch ging ik hulp zoeken. Van de ene naar de andere huisdokter. De oplossing die men steeds voorstelde, waren antidepressiva. Antidepressiva? Waren deze voor mij wel de oplossing? In het begin voelde ik me er nog slechter door. Maar ik bleef ze heel gehoorzaam innemen! 

Daar kwam nog bij dat ik het op school niet makkelijk had. Ik leed aan dyslexie en interpreteerde alles als een beelddenker. Nu weet men en leert men ondertussen aan dat beelddenkers situaties of vraagstukken ‘driedimensionaal’ bekijken. Daarbij wordt vertrokken vanuit het geheel, en niet vanuit de opgesplitste (onder)delen. Nadien bleek net mijn driedimensionale kijk mijn grootste talent te zijn. Ik had gewoon meer tijd nodig dan iemand anders, maar ik was een vechter!  

Dit alles leidde ertoe dat ik totaal geen vertrouwen meer in mezelf had. Ik kreeg een grote faalangst. Zo kon ik ogenschijnlijk zonder reden plots in paniek slaan, of eensklaps stokstijf blijven staan door wat iemand zei of deed. Later ontdekte ik dat dit kwam als gevolg van één van mijn traumatische ervaringen, de aanranding. 

Dat was nog niet alles. Ik kreeg ook andere lichamelijke klachten, waaronder hoofdpijnen, maagpijn, spastisch colon. Deze pijnlijke kolieken kwamen onverwachts op, soms zo erg dat een dokter met een operatieve oplossing kwam. Godzijdank is een ingreep uitgebleven. 

Van onbalans naar balans

Ondanks mijn onbalans, mijn onzekerheden, angsten, pijnen, leerproblemen, behaalde ik mijn diploma als verpleegkundige. Het jaar daarop trouwde ik. Maanden voor mijn trouwdatum was ik extreem depressief. Dit alles duurde een hele tijd, zelfs tot mijn zoontje drie jaar was. Dat betekent meer dan 16 jaar later na mijn traumatische ervaring! 

Destijds liep ik van de ene naar de andere dokter. Op een dag kwam ik terecht bij een huisarts die me onverwachts holistisch benaderde. Ik voelde me eindelijk begrepen en kreeg opnieuw wat hoop! Hij begreep dat ik een hooggevoelig persoon was. Hij verstond of eerder, hij voelde mijn probleem aan. Ik was introvert en deze arts hielp mij met homeopathische korrels. Stilaan werd ik veel opener en vlotter. 

Op een gegeven moment ontstond er een grotere interesse in holistische benaderingen. Het bleek dat ook ik daarvoor een talent had. Deze huisarts moedigde me aan om daar iets mee te doen. Zo belandde ik in een opleiding voor erkend Bach Consulent.  

Ik leerde er begrijpen waarom ik depressief was geworden, waarom al die klachten bij mij opspeelden. Tijdens deze opleiding ging ik veelvuldig en bewust zelf Bach Bloemen Remedies innemen. Mijn leven veranderde aanzienlijk. Voor het eerst sinds lang werd ik opnieuw gelukkig. Ik leerde opnieuw meer van het leven te genieten. 

Ondertussen scheidde ik en ging ik financieel door een hel. Ook hier was ik te trots om hulp te vragen. Doch, mijn leven begon te veranderen; mijn instelling, mijn mindset werd positiever. Ik besefte toen dat ik ook voor anderen iets zou kunnen betekenen.

gerda husson
gerda husson

Verrassende uitdagingen

Na mijn opleidingen voor Erkend Bach Consulent, voor Pedicure en voor Voetreflexologie startte ik met een klein, bang hartje mijn eigen praktijk als holistisch hulpverlener… niet wetende dat ik hierdoor mijn Pluto kraakte! Astrologie heeft me altijd geboeid en Pluto kraken, gaat over het overwinnen van jouw grootste angst, van jouw grootste levensles in dit leven, om dit te kunnen ompolen naar jouw grote talent! Zo heeft eenieder een eigen thema waarbij hij of zij de eigen comfortzone dient te verlaten, waarbij hij of zij mag springen voorbij zijn of haar grootste angst. Op weg naar meer vrijheid, vreugde en rust! Voor iedereen is de specifieke les dus anders!

Na de opstart van mijn praktijk leerde ik nog continu ontzettend veel bij, zelfs tot op de dag van vandaag kom ik nog steeds nieuwe uitdagingen tegen! Ik vind dit geweldig! Zonder nieuwe uitdagingen zou het leven voor mij saai aanvoelen …..en saai is het leven zeker niet! Het universum zit zo mooi in elkaar. En dan heb ik nog niet uitgeweid over de verrassende uitdagingen die ik heb mogen ervaren op relatievlak! Dat zijn er veel. Dat is misschien voor een andere keer!

Elke dag brengt nog steeds nieuwe, mooie, verrassende uitdagingen. Nu vertrouw ik gewoon. Ik heb vertrouwen dat niets uit toeval bestaat. Alles valt mij toe!

Studies en opleidingen die me geholpen hebben om te worden wie ik nu ben:

Deze opleidingen hebben me geholpen in mijn ontwikkeling om zo mijn unieke manier van werken en mijn opleiding GH13dimensions te komen. Waardoor ik energetisch heel krachtig, inzichtelijk en transformerend werk lever. Alles heb ik samengevoegd tot één synthese samen met mijn unieke hooggevoelige talent als HSPer. Zo ontwikkelde ik de transformerende opleiding: GH13dimensions zelfhealingstechnieken die van zeer groot belang gaan zijn in de ochtendstond van het nieuwe tijdperk: HET AQUARIUSTIJDPERK.

Studies en opleidingen

Periode: 1982- 1985
     Instituut: HIVSET TURNHOUT
     Diploma: Verpleegkundige
     Behaald: 1985

Periode: 2005-2007
     Instituut: STEP Hasselt
     Diploma: Pedagogische basisvorming
     Behaald: 2007

Allerhande bijkomende opleidingen

Verpleegkundige en Pedagogische opleiding
St Elisabeth Instituut in Turnhout/Hasselt.

Erkend Bachconsulent
Walnoot 
Docent Jef Strubbe in Brasschaat.

Mensbegeleiding en Shiatsu
Centrum Mensbegeleiding Docent Erik Desmadryl in Oudenburg.

Energetische Antropologie
Centrum Mensbegeleiding Docent Erik Desmadryl in Oudenburg.

NLP Practioner
Ravisie 
Docenten Ben en Bas Licher in Amsterdam.

Quantum Touch Instructor
Docente Elizabeth Joy in Amsterdam.

SuperCharging Quantum Touch
Docenten Denise Godfrey en Mervyn S Foster.

Spiritueel Rahabilitation
Docente Osie Steinberg Van Israël.

Access Bars
Docent Merlijn Wolsink in Den Haag

Foundation Access Bars 
Docent Merlijn Wolsink in Den Haag 

Choice of Possiblities 
Docenten Gary Douglas en Dr Dain Heer in Londen

Intuitieve opleiding
Docente Naomie Apache in Zoersel

Living Your Design
Docente Nayla Nasra in Den Haag.

Rave ABC
Docente Nayla Nasra in Den Haag.

Rave Cartography
Docente Nayla Nasra.

Living Your Design Guide 
Docente Nayla Nasra in Den Haag.

Human Design Analist 
In opleiding 

Stap uit je comfortzone en ga voor innerlijk rust.

Scroll naar boven