Blog

Vermoeidheid en hooikoorts een stapje voor zijn!

Na de wintermaanden is het tijd voor de grote schoonmaak van je lichaam: Lever-detox! De lever is een onmisbaar orgaan met een uitgebreid takenpakket. Het heeft niet alleen een reinigende werking, maar draagt ook bij tot een goede spijsvertering en stofwisseling. Elke dag houdt je lever zich bezig met verschillende taken o.a:

-het afvoeren van gifstoffen; andere chemicaliën, zware metalen en andere gifstoffen uit je lichaam.

-verzadigde vetzuren omzetten naar onverzadigde vetzuren;

-vorming van gal;

-het reinigen van je bloed;

-het overschot aan suiker opslaan en omzetten in glycogeen;

-je lever zet aminozuren uit je voedsel om in eiwitten die je lichaam kan gebruiken;

Een lever die niet goed meer werkt kan nog maar een kleine deel van de gifstoffen filteren, daardoor blijven er steeds meer gifstoffen in de lever en stapelen zich op  tot hij bij wijze van spreken letterlijk overloopt en zo ontstaat verzuring in het lichaam.  Gifstoffen komen in het bloed, gewrichten ,huid, enz…

Volgende klachten ontstaan bij verzuring: vermoeidheid, futloos, geen energie, hoofdpijn, duizeligheid, bloeddrukproblemen, huidaandoeningen, huiduitslag, acne, slaapproblemen, hooikoorts , allergie, spijsverteringsproblemen, maagklachten, depressie, concentratie problemen, overgewicht, enz…

Dus tijd om te ontgiften: hoe minder hard het lichaam moet werken om zich te ontdoen van gifstoffen, hoe meer tijd het heeft om op andere vlakken goed te functioneren. Je zal je fitter gaan voelen als je lever zuiver is en meer energie hebben voor leuke dingen.

Allergieën ontstaan doordat de lever zich onvoldoende kan ontdoen van gifstoffen. Dus elk allergeen is er te veel aan en het lichaam reageert met een allergische reactie.

DUS MINDER MOE, MEER ENERGIE, MINDER ALLERGIEEN dus wees voorjaarsmoeheid en hooikoorts voor! Minder GEWRICHTSPIJNEN en SPIERPIJNEN om de zelfde reden.

Detox met Berkensap en Gem DEPUR van ALFAGEM

Het is een moedermaceraat van de knop van de plant bereidt op basis van verse knoppen in de verhoudingen die door de farmacopee worden voorgeschreven, d.w.z.  5% equivalent drooggewicht. Ze worden op de oogstplaats direct gestabiliseerd in de uiteindelijke oplosmiddel (water, alcohol en glycerine). Ze gebruiken geen gedroogde of diepgevroren knoppen, zo wordt de energie en de belangrijkste bestanddelen het beste behouden. Volgens de grondlegger van de gemmotherapie DR Pol Henry :”een therapie gebaseerd op het exploiteren van de potentiële biologische energie van planten en mineralen”.

Stap uit je comfortzone en ga voor innerlijk rust.

Scroll naar boven